Deze blog behandelt de tools en technieken die ons helpen om productiever, gezonder en bewuster te leven

Spullen die ik als minimalist niet bezit

Minimalisme

Sinds ik ben gestart met mijn intentionele levensstijl ben ik bewuster over mijn bezittingen. Er zijn een aantal spullen of categorieën van spullen waar ik mijn geld en ruimte niet meer aan besteed. Dit is omdat deze spullen niet essentieel zijn en geen waarde toevoegen aan mijn dagelijks leven.

 

📚 Boeken

Boeken zitten boordevol kennis, daarom adviseer ik iedereen om dagelijks te lezen. Lezen is een gewoonte die alle succesvolle mensen hebben en is onlosmakelijk verbonden met het groeien als persoon. Helaas nemen boeken erg veel ruimte in en gebruik je ze vaak maar voor een korte periode. Daarom koop ik geen fysieke boeken meer. Dat ik geen boeken meer koop betekent uiteraard niet meer dat ik niet lees. Lezen doe ik op mijn Kindle Paperwhite, een apparaat van 180 gram waar ik 20 boeken op heb staan. Dit scheelt enorm in ruimte en gewicht, wat erg handig is voor reizen. Daarnaast kun je E-boeken tegen een hele lage prijs downloaden, dit scheelt ook erg in de kosten. Voor het downloaden van boeken gebruik ik de Amazon Kindle Store, waarna ik het bestand naar mijn Kindle stuur. Binnen een aantal minuten heb ik dus een gratis boek naar keuze die geen ruimte inneemt, kortom: ideaal.

 

🗓 Abonnementen

Abonnementen is een andere categorie waarop ik bezuinig omdat de waarde ervan vaak niet gelijk staat aan het gebruik. Ter verheldering: 12% van de sportschool abonnementhouders gaat regelmatig naar de sportschool. Dat betekent dat er miljoenen mensen zijn die wel een abonnement bezitten, maar er de waarde daarvan niet uithalen. Hetzelfde principe geldt voor heel veel verschillende soorten abonnement, daarom bekijk ik regelmatig al mijn abonnementen en vraag ik mezelf af of het de kosten nog wel waard zijn. Bonus tip: wees de vernieuwing van het abonnement voor. Het komt vaak voor dat jaarlijkse abonnementen automatisch vernieuwd worden, dit kan onvoorziene kosten met zich meebrengen die jij voor kunt zijn. Plaats daarom altijd een reminder in je telefoon die je tijdig herinnert aan het opzeggen van het abonnement.

 

👕 Kleding

Alhoewel ik het fijn vind om mooie, schone kleding te dragen, hoeft het niet altijd nieuw te zijn. In 2020 heb ik een paar schoenen, twee broeken en een shirt gekocht. Dit was voor mij voldoende om het jaar door te komen zonder elke dag dezelfde kleding te dragen. Omdat ik goede kwaliteit kleding koop heb ik niet vaak nieuwe kledingstukken nodig. Bovendien is het zo dat je maar een paar schoenen, een broek en een shirt tegelijk kunt dragen. Zolang jouw kleding goed zit en jij je er comfortable in voelt is het prima om het regelmatig te dragen.

 

📜 Oude spullen

Als minimalist is het voor mij belangrijk om niet te veel bezittingen te hebben. Oude spullen die in een kast liggen en nooit gebruikt worden dienen geen doel. Spullen als oude opladers, schoenen en schoolspullen stapelen zich snel op, terwijl ze eigenlijk nergens meer goed voor zijn. Als minimalist is het zaak om de knoop door te hakken en afstand te nemen van deze spullen. Dit bevordert de helderheid van geest en maakt het zoeken naar belangrijke spullen een gemakkelijker proces. Spullen met sentimentele waarde zijn altijd lastig om weg te doen, dit ervaar ikzelf ook. Daarom vraag ik mezelf af hoevaak ik denk aan hetgeen ik weg wil doen. Met andere woorden: hoe erg zou ik het vinden als ik het nooit meer zou zien of hebben. Middels deze vraag kan ik beter inschatten hoe groot de waarde voor mij is en zo behoud ik alleen de spullen met hoge sentimentele en functionele waarde.

 

⚪️ Minimalisme is voor iedereen

De bovengenoemde zaken kunnen door iedereen gebruikt worden. Heb jij het gevoel dat jij teveel spullen bezit of wil je graag in een meer georganiseerde omgeving leven, probeer dan op deze vier categorieën te bezuinigen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het je goed zal doen!

✊🏼 Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Vond je dit nou een leuke of leerzame blog? Deel het dan met je vrienden, familie of kennissen. Meer zielen meer kennis!

Laat hier weten wat je van de blog vindt en laat mij weten welk onderwerp je graag nog voorbij ziet komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aanbevolen

📩 Abonneer je op mijn blog!

Meld je aan en ontvang e-mailberichten over nieuwe posts en exclusieve content.

📚 BOEK

Het boek dat ik nu lees

In The Unfair Advantage leggen Ash Ali en Hasan Kubba uit waarom iedereen een oneerlijk voordeel heeft die hij/zij kan gebruiken om het begeerde succes te behalen.

💡 UITGELICHT
📲 APP VAN DE MAAND

Skillshare is YouTube voor ambitieuzen. Leer elke denkbare vaardigheid op je eigen tempo met gecertificeerde leraars. Een ideale app om je skillset uit te breiden.

📩 Abonneer je op mijn blog!

Meld je aan en ontvang e-mailberichten over nieuwe posts en exclusieve content.