Deze blog behandelt de tools en technieken die ons helpen om productiever, gezonder en bewuster te leven

Hoe ik minder dan de helft betaal voor mijn tech 💸📱

De nieuwste iPhone, iPad of MacBook. Het zijn allemaal spullen waar ik erg blij van word, maar er hangt helaas een hoog prijskaartje aan. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik mijn tech nooit had aangeschaft als ik er de volle pond voor had moeten betalen. Daarom wil ik jou in deze blog uitleggen hoe ik een vriendenprijsje voor mezelf creëer en hoe ik zo een iPad Air 2020 met Apple Pencil voor minder dan de helft van de prijs heb aangeschaft.

Waarom willen we nieuwe spullen?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waarom je iets nieuws wilt. Ga je het gebruiken voor een specifiek doeleinde of wil je het simpelweg omdat het een coole gadget is? (Daar is overigens niks mis mee 😉, zolang dat niet altijd de reden is). Vaak is het aanschaffen van nieuwe technologie, of andere spullen, onnodig en kost het meer geld dan dat het ons waarde oplevert. Daarom is het van belang dat we bij onszelf nagaan of we iets echt nodig hebben. Stel jezelf de vraag of je hetgeen wat je koopt echt gaat gebruiken en op welke manier. Als je deze vragen kunt beantwoorden ben jij klaar voor het kopen van jouw nieuwe product. Bovendien is het belangrijk om naar jezelf te luisteren, als jij vaak denkt: “Had ik maar X” dan is de aanschaf van X het zeker waard. Luister dus naar jezelf, maar wees ook kritisch en vraag jezelf af waar je het product voor gaat gebruiken.

Reken een vriendenprijsje voor jezelf

Technologie is duur. Daar kunnen we helaas niet omheen. De prijs die we in de winkel zien schrikt ons vaak af, ondanks dat we het product graag zouden willen hebben. Er zullen weinig mensen afzien van een iPhone 12 als het €100 zou kosten. We kunnen dus concluderen dat de prijs van tech doorslaggevend is in de beslissing of het we het wel of niet aanschaffen. Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we minder betalen voor dezelfde producten? Ik heb een aantal tips voor jou!

Maak gebruik van kortingen

Jaarlijks zijn er ontelbare sales waar jij gebruik van kunt maken. Wil je een nieuwe telefoon of laptop? Plan dan het moment van aankoop in. Vaak is er in de aanstaande maanden een forse sale waar jij gebruik van kunt maken, dit scheelt vaak honderden euro’s en je hoeft er niks voor te doen. Een saleperiode waar ikzelf vaak gebruik van maak is de periode na het nieuwe jaar. Na de feestdagen prijzen veel winkels hun producten af en hier vallen veel deals te halen. Neem voor de gein eens een kijkje op de website van Amac en je zult zien dat deze periode erg aantrekkelijke deals met zich meebrengt.

Koop refurbished producten

Gloednieuw, zo goed als nieuw of gebruikt. Vaak zit er maar weinig verschil tussen, zeker voor producten waarbij niet veel kapot kan of producten die buiten het zicht staan. Refurbished producten zijn producten die gebruikt zijn of in de winkel hebben gestaan, maar niet verkocht zijn. Deze (gebruikte) showmodellen worden vaak alsnog verkocht tegen een lagere prijs als refurbished product, maar dit mag alleen nadat ze officieel goed genoeg zijn bevonden door experts. Je kunt er dus gerust op zijn dat refurbished producten volkomen aan de eisen voldoen en jou kunnen voorzien van een vergelijkbare ervaring als dat van een nieuw product, maar dan voor een veel lagere prijs. De website waar ik mijn refurbished producten koop is Smart2have. Hier heb ik mijn Kindle Paperwhite voor een veel lagere prijs dan normaal kunnen kopen. Check het in de onderstaande tabel.

Ruil producten in

De belangrijkste tip van deze blog is het inruilen van jouw huidige tech. Vaak beseft men niet dat de electronica die zij in bezit hebben nog aardig wat geld waard is. Grote bedrijven, zoals Apple en Samsung, hebben vaak een inruilservice die jou korting geeft als je jouw huidige toestel inruilt voor een nieuwe. Waar ikzelf vaak tegenaan loop bij deze inruilservices zijn de voorwaarden en de tegenvallende kortingen, daarom verkoop ik mijn electronica meestal zelf via Marktplaats. Bij elke nieuwe aankoop kijk ik welk van mijn huidige spullen zal worden vervangen. Deze verkoop ik dan en met de opbrengsten financier ik mijn nieuwe aankoop. Belangrijk bij het verkopen van tech is dat je alle originele onderdelen (zoals de doos en oplader) goed bewaart. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met jouw tech, zodat deze zijn waarde behoudt. In de onderstaande tabel zie je hoe ik de tips uit deze blog heb gebruikt. Middels deze tips heb ik een Kindle Paperwhite en een iPad Air 2020 met Apple Pencil voor een aanzienlijk lagere prijs kunnen aanschaffen. Check mijn tech op deze pagina om te zien wat ik dagelijks gebruik en je kunt erop vertrouwen dat ik niet te veel heb betaald 😉.

 iPad Air 2020 + Apple PencilKindle Paperwhite
Originele prijs€ 797€ 139,99
Verkoop oude laptop(€ 300)
BTW aftrek(€ 167,37)
Refurbished prijs-€ 89,99
Totaal€ 329,63€ 89,99
Totaal bespaard€ 467,37€ 50

✊🏼 Bedankt voor het lezen!

Bedankt voor het lezen! Vond je dit nou een leuke of leerzame blog? Deel het dan met je vrienden, familie of kennissen. Meer zielen meer kennis!

Laat hier weten wat je van de blog vindt en laat mij weten welk onderwerp je graag nog voorbij ziet komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aanbevolen

📩 Abonneer je op mijn blog!

Meld je aan en ontvang e-mailberichten over nieuwe posts en exclusieve content.

📚 BOEK

Het boek dat ik nu lees

In The Unfair Advantage leggen Ash Ali en Hasan Kubba uit waarom iedereen een oneerlijk voordeel heeft die hij/zij kan gebruiken om het begeerde succes te behalen.

💡 UITGELICHT
📲 APP VAN DE MAAND

Skillshare is YouTube voor ambitieuzen. Leer elke denkbare vaardigheid op je eigen tempo met gecertificeerde leraars. Een ideale app om je skillset uit te breiden.

📩 Abonneer je op mijn blog!

Meld je aan en ontvang e-mailberichten over nieuwe posts en exclusieve content.